Custodele Coroanei române

Ediție aniversară, pentru Doamne

Posesorii Medaliei “Custodele Coroanei române” vor sărbători ziua decorației în fiecare an la 3 mai, ziua de naștere a Reginei Elena a României.

Concept și desen decorație: Andreea Buga
Coordonare execuție și proiect: Adrian Buga

  • Cutie și mapă Medalia Custodele Coroanei române pentru Doamne, Ediție aniversară

  • Medalia Custodele Coroanei române pentru Doamne, Ediție aniversară, în cutie, mapă

  • Medalia Custodele Coroanei române pentru Doamne și Domni, Ediție aniversară, cutie, mapă

  • Medalia Custodele Coroanei române pentru Doamne, Ediție aniversară, cutie, mapă

  • Medalia Custodele Coroanei române pentru Doamne, Ediție aniversară

  • Avers și revers Medalia Custodele Coroanei române pentru Doamne, Ediție aniversară

Medalia Custodele Coroanei Române

Caracteristici

Medalia "Custodele Coroanei române" este de formă ovală, cu dimensiunile ovalului de 40 x 30 mm şi este confecţionată din argint cu puritate de 925 la ‰, aurită.
Pe avers este reprezentat chipul în profil dreapta al ASR Principesei Moştenitoare a României, înconjurat în partea se sus de cuvintele „ CUSTODELE COROANEI ROMÂNE", iar în partea de jos, între două puncte, apare trecut anul de înfiinţare al medaliei – 2012. Pe revers este stampată în relief Cifra Principesei Moştenitoare, formată din litera M prevăzută deasupra cu o coroană.
Deasupra ovalului este coroana regală, prinsă printr-un anou de panglica din moar albastru, care are pe fiecare margine o dungă argintie.


La decorația pentru femei panglica este de forma unei funde cu nod. Decorația se prinde cu ac, precum broșa, la piept, în partea stângă, deasupra inimii. Posesoarele Medaliei “Custodele Coroanei Române” pot purta distincția în ocazii speciale, la un taior cu sau fără pălărie și la rochii de zi sau de seară. În cazul în care decorația a fost conferită unei instituții sau organizații, ea nu poate fi purtată, ci doar expusă. Medalia nu poate fi purtată la ținute sport sau de zi cu zi.

Download document